Databases voor klein en groot

Een database is een zeer krachtige, maar ook zeer eenvoudige manier om gegevens te organiseren. Mogelijk denkt u bij de term meteen aan grote bedrijven met duizenden computers en miljoenen klanten. Maar een database kan ook voor een bescheiden KMO-bedrijf een grote betekenis hebben.

Stocklijsten, adressen van klanten, telefoonnummers van leveranciers het zijn simpele gegevens die u beslist ergens zorgvuldig in een lijstje bewaart. Toch is het maken van lijsten zelden een ideale oplossing. Zo'n lijst wordt immers steeds langer en steeds moeilijker te beheren.

Databases zijn in feite sets van lijsten waarin een intelligente structuur is aangebracht. Dat laat bijvoorbeeld toe om op maat invulschermen, een overzichtelijke lay-out of rapportafdruk te ontwerpen. Op die manier vermijdt u dat dezelfde gegevens meermaals moeten worden ingevoerd, of dat oudere versies ergens blijven bestaan. Ieder gegeven hoort thuis op één welbepaalde plaats, waar u het steeds kunt terugvinden.

Een op maat geschreven CRM-pakket, past meestal beter bij uw noden dan een hapklaar product. Daarin zitten overbodige functies, terwijl net enkele toepassingen - specifiek voor uw bedrijf - ontbreken.

XKS ontwerpt zowel eenvoudige alleenstaande databases, als geïntegreerde systemen in netwerkverband (evt. zelfs toegankelijk via een webinterface). Niet alleen voor louter programmeerwerk kunt u bij ons terecht. We verzorgen ook de voorstudie, analyse, integrale uitwerking en opleiding achteraf.

Wanneer uw onderneming groeit en de vragen van uw klanten steeds complexer worden volstaat het niet langer uw gegevensstroom te verwerken met enkele eenvoudige databases. Xks biedt u oplossingen voor uw gegevensbeheer gebaseerd op technologie die tot nu toe enkel ter beschikking stond van grote multinationals.

J2EE, de gestandaardiseerde manier om gegevens te verwerken staat garant voor een goede onderhoudbaarheid, eenvoudige uitbreiding en verfijnde mogelijkheden om complexe problemen aan te pakken. Bovendien wordt deze technologie ondersteund door alle grote IT leverancies, zodat u er gegarandeerd nooit alleen voor staat. . Contaceer ons voor meer informatie.

De systemen die wij courant gebruiken zijn:
FileMaker Pro: FileMaker is een eenvoudige database, die cross-platform (PC/Mac) gebruikt kan worden (via FileMaker Server ook in een netwerk).
MySQL: Erg krachtig en ideaal voor toepassingen die via een webbrowser toegankelijk zijn.