MySQL

MySQL is s werelds meest populaire Open Source-database. Voor toepassingen die via een webbrowser toegankelijk zijn bijvoorbeeld ingebouwd in een website biedt MySQL erg krachtige functies. De combinatie met courante scriptingtalen zoals PHP zorgt ervoor dat de mogelijkheden voor de bouw van dynamische webpaginas bijna onbeperkt zijn.

Belangrijk is dat MySQL steeds op een goed toegankelijke server moet draaien meestal in combinatie met een webserver. De typische combinatie bestaat uit een pc-server met Linux en Apache (s werelds meest populaire webserver), MySQL en PHP. Aangezien deze bouwstenen zorgvuldig in elkaar worden gepast, kan de initile ontwikkeling vrij complex en dus eerder kostelijk zijn. Maar anderzijds hoeft u voor deze collectie Open Source-software geen enkele licentie aan te kopen.

Al bij al is MySQL een enorm stabiele basis voor zwaardere, database-gestuurde webtoepassingen (of webgedreven databases t is maar hoe u het bekijkt). Tegenover de relatief zware ontwikkelingskost staat dat deze oplossing erg betaalbaar en vriendelijk in onderhoud is.

Terug naar het overzicht