Het verhaal van de paardenbloem ...

Iedereen kent deze plant, die overal in grasland en bermen voorkomt. U heeft ongetwijfeld zelf ooit met het vruchtpluis gespeeld. De wetenschappelijke geslachtsnaam is Taraxacum (uit het Arabisch of het Perzisch). Zijn Nederlandse naam dankt de plant aan het feit dat paarden zijn sappige blaadjes wel lusten. Dat ook andere dieren ervan houden, blijkt uit lokale volksnamen als 'varkensbloem' en 'konijnenblad'. De bladeren met driehoekige, achterwaarts gerichte lobben, werden vroeger ook vaak door de mens gegeten. Bedekt met aarde, wordt het blad geel en smaakt als witlof.

De 'bloem' van de paardenbloem bestaat uit een bundel kleine lintbloemen. Ieder geel 'blaadje' is zelf een kleine bloem, met een eigen stamper en meeldraden. Zo'n paardenbloem is dus eigenlijk een bos bloemen. In ieder vruchtbeginsel zit een zaadje, dat met behulp van de kelkharen kan zweven. Het zaad zit zo verpakt dat de wind het makkelijk meeneemt, en over zeer grote afstanden verspreidt.

Sm@rt Thinking?
De manier waarop de paardenbloem zich voortplant is, zeg nu zelf, slim bekeken. Dankzij zijn vernuftige bouw overbrugt de plant grote afstanden. Nieuwe paardenbloemen groeien dankzij de kracht van de wind bijna overal, wereldwijd... XKS wil diensten aanbieden die KMO's en mensen in een vrij beroep op dezelfde wijze toelaten om de klantenkring van hun onderneming steeds verder uit te breiden. We zweren daarvoor bij intelligente oplossingen op maat van uw bedrijf.

Informatisering is vermoedelijk niet uw specialiteit, maar veeleer ballast of een noodzakelijk kwaad. Of misschien heeft uw bedrijf nog niet eens de stap gezet naar een computer-gedreven administratie? In beide gevallen wil XKS uw onderneming helpen om beter gebruik te maken van bestaande middelen. Wij helpen om die ballast los te laten, zodat u zelf steeds verder op zoek kunt gaan naar tevreden klanten.

Wanneer XKS samen met bedrijven op zoek gaat naar een slimme oplossing voor dagdagelijkse problemen, dan heet dat 'Sm@rt Thinking'.